Консултация за кърмене преди раждането

Ако очаквате бебе и се чувствате неуверена по въпросите, свързани с кърмене – аз съм насреща.

Тази консултация е за Вас, ако:

  • очаквате бебе за първи път;
  • имали сте трудности с кърменето на първото си дете;
  • очаквате да имате трудности заради здравословни проблеми при Вас или при бебето;
  • очаквате да родите недоносено бебе;
  • очаквате повече от едно бебе.

Предварителната подготовка за първите дни с бебето може да Ви спести много тревоги и неприятности и да направи периода по-спокоен. На тази среща ще се запозная с историята на Вашата бременност, доколкото тя има връзка с кърменето. Ще обсъдим промените в гърдите, които се случват по време на бременността и в дните след раждането. Ще си поговорим какво е оптималното начало на кърменето, какво да очаквате в първите дни, как да разпознаете дали бебето суче добре, кое е нормално и кое изисква специално внимание. Ще Ви покажа, а вие може да изпробвате, различни пози за кърмене (с кукла) и, разбира се, ще поговорим за всичко, което Ви вълнува.

След консултацията ще получите мейл с обобщена информация за всичко, за което сме си говорили.

Мога да дойда във Вашия дом (ако е в рамките на град София), да се срещнем за място, удобно на двете страни или пък да направим виртуална среща.

Цена на консултацията: 80 лв при лична среща; 60 лв при виртуална среща.
Времетраене: 90-120 минути.

Консултация за кърмене след раждането

Ако вече имате бебе, но кърменето не се получава така, както бихте искала, ще се радвам да Ви помогна. Ще обсъдим различни техники и идеи.

Консултацията след раждане е подходяща за Вас, ако сте в някоя от следните ситуации:

  • имате бебе, което не засуква изобщо или суче неефективно;
  • имате болезнени, разранени зърна;
  • имате притеснения относно количеството кърма, което произвеждате;
  • имате недоносено бебе;
  • имате повече от едно бебе.

За да се получи консултацията оптимално, е добре да опитате да предвидите храненето на бебето да е около половин час след началото на консултацията. Така ще имаме време първо да си поговорим, а после да видим храненето на бебето. Току-що нахранено бебе може да откаже хранене в рамките на консултацията, а твърде гладно бебе обикновено е нервно и няма търпение да изпробваме различни техники. Разбира се, храненето на малчовците не винаги може да се предвиди, затова ще действаме според ситуацията.

По време на консултацията най-общо може да очаквате следното:

Ще поговорим за това, което Ви притеснява. Ще ми разкажете как се случва храненето, както и някои подробности – прием на други течности, брой напишкани и наакани пелени за денонощие, наддаване, история на бременността и раждането и други (ако не сме ги обсъдили предварително по телефона или по мейл). Ще видим как се справя бебето на гърда, при нужда ще пробваме различни техники за дохранване и/или изцеждане.

По време на консултацията, само с ваше разрешение, може да направя преглед на гърдите и зърната Ви за евентуални особености, които биха имали значение при кърмене. Отново с Ваше съгласие, и с медицинска ръкавица на ръката, ще си поставя пръста в устата на бебето, за да проверя сукателния рефлекс и правилното движение на езика.

Според нуждата, може да Ви насоча към медицински специалист за допълнителна консултация.

След консултацията с мен ще получите мейл с обобщена информация за всичко, за което сме си говорили.

Мога да дойда във Вашия дом (ако е в рамките на град София) или пък да направим виртуална среща.

Цена на консултацията: 80 лв при лична среща; 60 лв при виртуална среща.
Времетраене: 90-120 минути.

Важно!

Консултацията за кърмене и лактация не замества и не отменя консултацията с личния лекар – Вашия и на бебето. Всички въпроси, свързани с Вашето здраве, както и със здравето на Вашето бебе, следва да се отнесат към личния лекар. Информацията, която получите от мен, не е диагноза и не може да се счита за медицинска препоръка. Използването и интерпретирането на информацията е Ваша отговорност.